metro

Detektiv, privatdetektiv, efterforsker, specialkonsulent – der bruges mange betegnelser om vores branche. Vi foretrækker til enhver tid at tale om vores opklaringsarbejde og ikke mindst resultaterne som den bedste indgangsvinkel. Detektiv er uden tvivl det mest udbredte ord. Det går igen på mange europæiske sprog f.eks.:

Norsk: detektiv, Tysk: Detektiv, Engelsk: detective, Fransk: détective, Hollandsk: detective, Lithauisk: detektyvas, Polsk: detektyw, Russisk: дeтeктив.

Ordet stammer fra det latinske ’detegere’ at afdække og opdage. I Danmark har vi en tradition for at benytte ordet efterforskning inden for den offentlige sektor bl.a. i anklagemyndigheden og politiet.

Spørger man os direkte, vil vi betegne os som private efterforskere. Primært fordi vi ønsker at adskille vores virke fra romaner og de traditionelle billeder, som mange får associationer til, når de hører ordet detektiv eller privatdetektiv. Hjørnestenen i vores arbejde er dog stadig den samme: At afdække og opdage, hvad der er foregået eller foregår i en givet sag. Og frem for alt at tilvejebringe beviser og dokumentere det.

Se mere om vores metoder og rammerne for vores virke under lovgivning.